Esta web inserta cookies propias para facilitar tu navegación y de terceros derivadas de su uso en nuestra web, de medios sociales, así como para mejorar la usabilidad y temática de la misma con Google Analytics. Los datos personales no son consultados. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.
Tuesday, 10 March 2009 19:10

Una llengua amagada Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Els nous catalansEL REPORTATGE: Una llengua amagada

Amazigs de Catalunya.
En nombre de parlants, la tercera llengua de Catalunya és l'amazic, perquè més de la meitat dels catalans vinguts del Marroc la tenen com a llengua materna. És un idioma amb més de 4.000 anys d'antiguitat que, al seu territori, el nord d'Àfrica, ha anat desapareixent en favor de l'àrab, la llengua de l'Alcorà. Però els amazics no es resignen a perdre ni el seu idioma ni la seva cultura. I en aquesta resistència, a Catalunya, han trobat la complicitat de les institucions. Així, s'està treballant per dotar l'amazic d'una ortografia i una gramàtica modernes, i el departament d'Educació impulsa classes extraescolars d'amazic per a tots aquells que el vulguin aprendre.

 La idea és que fomentar el reconeixement d'aquesta llengua amagada, minoritzada als seus països d'origen, ajuda els amazics que viuen a Catalunya a sentir-se orgullosos de la seva identitat i així participar plenament en la cultura de la societat que els acull.

Ver video...-->

{flv}Els_nous_catalans{/flv}


Font: rtve.es

Read 16433 times Last modified on Tuesday, 30 April 2013 18:07

About us - معلومات عنا

محطة راديو ثويزا على الانترنت تبث على مدار 24 ساعة, إذاعة حرة و مستقلة, شعارنا الثقافة الأمازيغية بدون حدود.


Radio Thwiza estación de radio que transmite por Internet las 24 horas del día, Radio libre y independiente, con el lema la Cultura Amazigh y sin fronteras.
http://Www.Thwiza.Com
http://www.RadioThwiza.Com

Últimos posts - أخر المقالات

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!