Esta web inserta cookies propias para facilitar tu navegación y de terceros derivadas de su uso en nuestra web, de medios sociales, así como para mejorar la usabilidad y temática de la misma con Google Analytics. Los datos personales no son consultados. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.
Wednesday, 18 November 2009 17:20

Los Amazighs de Catalunya tienen representación en la Generalitat de Catalunya Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Taghrast Espai AmazigEls Amazigs de Catalunya tenen representació a l’ Òrgan assessor de la Generalitat de Catalunya en polítiques d’Immigració a través d’ Associació Taghrast- Espai Amazig.

Setze entitats de suport a la immigració i de col-lectius d’origen estranger s’incorporen a la nova Taula de Ciutadania i Immigració. Formen part de la comissió permanent d’aquest òrgan assessor de la Generalitat en polítiques migratòries .S’han escollit a través d’una convocatòria pública de selecció, que tindrà una vigència de tres anys.La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, han presidit aquesta setmana la constitució de la nova comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració. 

  En el transcurs de la sessió a la seu del Departament, es van presentar les setze entitats que han estat recentment escollides per la seva representativitat, el seu pes i experiència en l’àmbit. Vuit vocalies corresponen a organitzacions de caràcter cívic o social que donen suport a la immigració estrangera i vuit més a associacions de persones d’origen immigrat. En concret, les entitats de suport escollides són:

·         Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat

·         Taula d’Entitats del Tercer Sector

·         Càritas

·         Creu Roja

·         Òmnium Cultural

·         Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya

·         Fundació Sergi

·         SOS Racisme

Pel que fa a les entitats de persones immigrades, són:
 

·         Associació de Treballadors Pakistanesos a Catalunya

·         Associació Sociocultural Ibn Batuta

·         Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (FEDELATINA)

·         Federació d’Entitats Peruanes de Catalunya (FEPERCAT)

·         Coordinadora d’Associacions Senegaleses

·         Associació de Dones Xineses a Catalunya

·         Taghrast – Espai Amazic

·         Associació Romanesa de Catalunya (ASOCROM)

Per tal d’escollir aquests nous integrants de l’òrgan assessor de la Generalitat en immigració, el Departament d’Acció Social i Ciutadania va obrir dues convocatòries públiques els passats mesos de març i abril per rebre propostes i candidatures. Un cop finalitzats els terminis, la Secretaria per a la Immigració ha escollit les organitzacions més representatives, amb un bagatge i una experiència més important perquè passin a formar part de la comissió permanent, que s’haurà de renovar cada tres anys. Algunes, com Càritas o SOS Racisme ja eren membres de l’anterior Consell Assessor. També s’ha tingut en compte en la selecció el fet que les entitats representin als col·lectius d’origen estranger més nombrosos a Catalunya.
 

La nova comissió permanent, que es reuneix amb caràcter periòdic al llarg de l’any, també està integrada per la Secretaria per a la Immigració, que n’ostenta la presidència, per agents econòmics i socials, entitats municipalistes i per dos representants més del Govern en nom de la Comissió Interdepartamental en Immigració de la Generalitat. En concret, s’inclouen:
 

·         Secretaria per a la Immigració

·         Departament de la Presidència

·         Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

·         Associació Catalana de Municipis

·         Federació de Municipis de Catalunya

·         Foment del Treball

·         PIMEC

·         UGT

·         CC.OO.

·         Unió de Pagesos

·         ASAJA


La Taula de Ciutadania i Immigració es va crear per decret el 15 d’abril de 2008 i substitueix l’anterior Consell Assessor de la Immigració. S’estructura en una comissió permanent, un plenari, diversos grups de treball i taules territorials.


taula de la cudadania de Catalunya cn representacio Amazigh

Read 12906 times Last modified on Tuesday, 30 April 2013 18:07

About us - معلومات عنا

محطة راديو ثويزا على الانترنت تبث على مدار 24 ساعة, إذاعة حرة و مستقلة, شعارنا الثقافة الأمازيغية بدون حدود.


Radio Thwiza estación de radio que transmite por Internet las 24 horas del día, Radio libre y independiente, con el lema la Cultura Amazigh y sin fronteras.
http://Www.Thwiza.Com
http://www.RadioThwiza.Com

Últimos posts - أخر المقالات

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!